Stiri nationale financiare si economice

 

(Home) (Cum sa cumperi metale) ( Monede & lingouri ) ( Istorie Monetara) ( Preturi LIVE )
 ( Materiale audio ) ( Materiale video ) ( Carti recomandate ) (Link-uri utile ) ( Contact )
 

 

 

 
   

Creditarea se va opri daca se opreste finantare straina

 
 

  Bancile si companile private, care se bazeaza intr-o masura ridicata pe fonduri atrase din strainatate, va trebui sa gaseasca alte surse de finantare, in conditiile in care sumele provenite de afara se vor restrange.

"Creditarea va fi tot mai dependenta de atragerea de resurse interne. Ajustarea se va face cu scaderea creditarii, pentru ca finantarile de afara nu mai vin si nu pot fi imediat substituite cu depozite interne", a spus Ion Dragulin, directorul Directiei Stabilitate Financiara in cadrul BNR. Oficialul bancii centrale a aratat ca in zona companiilor ponderea finantarii externe se ridica la 45%, notand ca ponderea este "masiva".
"Este extrem de delicat sa vorbim despre impactul retragerii finantarii externe, dar cred ca vor fi probleme serioase pentru un numar mare de companii, care angajeaza un numar mare de forta de munca, cu o participatie importanta la PIB", a spus Dragulin. El a aratat ca in cazul unei ajustari imediate a finantarii externe cu 25% sau chiar cu 50% nu ar aparea riscuri sistemice, insa scenariul unei disparitii complete a fondurilor externe este dramatic.
 citeste tot articolul...
 

  Sursa: www.zf.ro                                                               28 noiembrie 2008 

 

 
   

Cumpara carti de pe Amazon.com !